Proces liofilizacji? Co to takiego?

Liofilizacja to najskuteczniejsza metoda utrwalania żywności, dzięki której produkty zachowują pełnię swoich wartości odżywczych, wszystkie walory smakowe oraz cechy jak wygląd czy kształt. Proces polega na usuwaniu pod ciśnieniem wody z zamrożonych produktów, co dodatkowo pozwala uniknąć stosowania szkodliwych konserwantów.

Prosto i wartościowo!

 

.

Skład:

makaron instant 55% (semolina z pszenicy durum, woda), skrobia ziemniaczana, pomidor, sól spożywcza, olej roślinny, pietruszka (korzeń, nać), cebula, błonnik, cukier, seler, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, papryka czerwona, pieprz czarny, czosnek, warzywa liofilizowane 10,6% w zmiennych proporcjach (kukurydza, marchew, por, groszek, kapusta, seler), pomidor suszony.

Prawdziwa, warzywna bomba rodem ze słonecznej Italii! Pożywna zupa Minestrone gotowa już w kilka minut.

Pełna miska włoskich smaków

Marzą Ci się włoskie smaki? Nasza zoopa przybliży się do włoskiego klimatu. Duże kawałki słodkiej kukurydzy, chrupiącej i delikatnej marchewki, zielonego groszku, utrwalonych w procesie liofilizacji, w towarzystwie nitek makaronu, gwarantują niesamowity smak dania.

Separator.

Danie na zawołanie

Głodny? Czas wezwać posiłki! A dokładnie, nastawić czajnik, zalać wrzątkiem zawartość opakowania i odczekać 5 minut. Tyle wystarczy, abyś mógł delektować się wielowarzywną zupą minestrone.

Szybkie danie z torebki

Ciesz się smakiem zupy minestrone na pożywnym bulionie z warzyw utrwalonych w procesie liofilizacji, czyli metodzie pozwalającej zachować ich naturalne właściwości i wartości odżywcze.

Zupa mobilna

Wyprawa na drugi koniec świata? Weekend nad morzem za znajomymi? Praca po godzinach? Jedna zupa waży zaledwie kilkadziesiąt gramów, więc możesz zabrać ją wszędzie w dowolnych ilościach – bez obciążania kręgosłupa.